top of page

OP VERLOF MET...  

foto Marthe.jpg

°1994

is theatermaker, schrijver en actrice. In haar werk benadert ze de spanning tussen fictie en realiteit door in haar performances te reflecteren op verschillende mogelijke toekomstperspectieven, wat het publiek aanmoedigt om hun huidige sociale omgeving te herzien. Als actrice is ze te zien zowel  op de scène als op het grote en kleine scherm.

Marthe Schneider woont en werkt momenteel in Gent.

1Z9A1423_kleur.jpeg

°1957

Afgestudeerd in ’81 aan HIDK Herman Teirlinck
Sindsdien gewerkt als freelance actrice in verschillende theaters en theatergezelschappen,  en  voor TV en film.
Ook docente geweest in  Conservatorium Brussel en LUCA School of Arts Brussel en  Leuven.

"Ik vind het een hele eer voor deze productie uitgenodigd te zijn door mijn oud-studenten Heleen en Bart en het is superfijn om na de docent/student-verhouding als gelijke en gelijkgestemde zielen op het podium te kunnen staan."

°1981

Speelt sinds zijn afstuderen aan het het Herman Terirlinkinstituut,
optie Toneel Dora van Der Groen, in 2003, zowel in zeer verscheidene theaterproducties bij verschillende gezelschappen als in tv- en filmproducties. Naast het spelen geeft hij ook les, regisseert, schrijft, coacht en organiseert hij zowel kleine als groots opgezette (participatieve) producties.

Muzikaliteit in voorstellingen is voor hem een absolute must, niet in het minst wat betreft tekstbehandeling.

Hij is ook bezieler en artistieke coördinator van theatermakery Het Eenzame Westen. 

Verlof is altijd leuker als je het samen beleeft! We konden de laatste jaren rekenen op heel wat fijne samenwerkingen. Hier vind je een overzicht van de artiesten die samen met ons 'op Verlof gingen'. Ga gerust eens op uitstap naar hun website, om ze nog beter te leren kennen (klik hiervoor op hun hoofd).

Marthe Schneider       acteur

Op Verlof met nacht/zicht (EN WANNEER ER MET VIER NIKS TE VIEREN VALT!)

 

Els Olaerts           acteur

Op Verlof met nacht/zicht (EN WANNEER ER MET VIER NIKS TE VIEREN VALT!)

 

Tom Ternest         acteur

Op Verlof met nacht/zicht (EN WANNEER ER MET VIER NIKS TE VIEREN VALT!)

 

°1995

Is theatermaker en dramadocent. In 2019 studeerde ze af als master aan LUCA Drama te Leuven en aan de Specifieke Lerarenopleiding drama aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Ze schrijft, maakt, speelt en doceert. In haar werk (zowel artistiek als educatief) focust ze op verbeelding, spelplezier en samenspel.

website foto lucas.png

°1993

Is pianist, percussionist, accompanist en composer. In 2016 behaalde hij een masterdiploma voor piano en in 2017 een masterdiploma voor slagwerk aan het Lemmeninstituut in Leuven. Lucas is onder andere actief bij DRE, Charlie and the Music Factory, Duo Vanbever-Heytens, ...

tom foto website.png

°1985

Is master in Drama (LUCA 2018) en master in Audiovisuele Kunsten (RITS 2007). Zijn fascinatie voor beeld en film dringt door in zijn theaterwerk waar verschillende disciplines samenkomen.  Hij is ook meer en meer geboeid door dans en beweging. Hij onderzoekt de fysicaliteit van zijn personages en gebruikt graag beweging in zijn voorstellingen om de juiste emoties op te roepen.

foto site Hans.jpg

°1992

Is een flexibele planner met verantwoordelijkheidszin. Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, als podiumtechnicus, als educatief ondersteuner of simpelweg als creatieveling. Als podiumtechnieker bracht hij reeds licht in de duisternis bij onder andere: De Mannschaft, Straatrijk, Laika, De Kolonie MT, Compagnie Marius, LAP vzw, Theater De Spiegel, Muziektheater Transparant ...

foto site Bram.png

°1988

Is een goedlachse creatieve duizendpoot die zijn tijd verdeelt over acteren, regisseren en lesgeven. Hij studeerde in 2015 af aan de toneelacademie van Maastricht en werkte een aantal jaar als stafmedewerker theater bij Mooss. 

°1990

Is actrice en behaalde haar master of arts drama aan Luca Drama, Leuven. Daarnaast heeft ze ook een diploma Toegepaste Taalkunde op zak (Engels, Nederlands en Russisch) en volgde ze een master journalistiek. Theater kan niet zonder muziek, vindt ze. Anke vindt haar tweede passie in het schrijven van eigen nummers die ze verwerkt in haar voorstellingen. Zo gaat ze op zoek naar de beste balans tussen tekst en muziek.

Matilde Quirynen       actrice

Op Verlof met Moenieworrienie   

 

 

Lucas Heytens           muzikant

Op Verlof met Op de rand & Alias

 

 

Tom Viaene                acteur

Op Verlof met Moenieworrienie

 

Hans Rigouts             podiumtechnieker

Op Verlof met Op de Rand, Moenieworrienie & Alias

Bram Kelchtermans  acteur

Op Verlof met Sneeuwlicht

 

Anke Jochems           actrice

Op Verlof met Sneeuwlicht

foto site Anke.jpg
bottom of page