OVER COLLECTIEF VERLOF

Collectief Verlof is een gloednieuw Leuvens theatergezelschap dat werd opgericht door Bart van der Heijden en Heleen Desmet.

Bart en Heleen zijn twee jonge speler-makers en volgden beiden de theateropleiding aan Luca School of Arts Leuven. Daar kregen ze de kans om elkaars werk te leren kennen. Na enkele projecten apart, volgden er enkele kortfilms waarbij ze samen op set stonden. Al snel werd duidelijk dat deze twee enthousiastelingen hun krachten moesten bundelen in een eigen collectief. Collectief Verlof was geboren!

Collectief Verlof onderzoekt 'de kleine' mens. Ontleedt hem. Stelt hem in vraag. Probeert hem te begrijpen. Relativeert hem. En komt zo dichter bij de mens als universeel gegeven. Kenmerkend is hun ontwapenende humor, zonder het onderzoek uit het oog te verliezen.

Het collectief wil zich niet vastpinnen op één theatervorm, maar wil een broedplaats zijn voor multidisciplinair theater, waarbij ze open staan voor andere frisse blikken. Samenwerkingen met dansers, muzikanten, beeldend kunstenaars, … kunnen Collectief Verlof alleen maar aansterken en maken de zoektocht naar een eigen theatertaal spannend en uitdagend.

Verder zet het collectief ook in op het inspireren van anderen en proberen ze hun liefde voor het vak, hun enthousiasme en ervaringen door te geven via workshops, samenwerkingen met scholen, …

Heleen Desmet

Bart van der Heijden

Collectief Verlof vzw -  BE 0684.944.021 - IBAN BE43 9731 8535 4001 - J.F. Willemsstraat 3, 2280 Grobbendonk