THEATER

OP DE RAND

 

Over afscheid nemen.

Of geen afscheid hebben kunnen nemen.

Over vechten voor iets wat al verloren is en daar opnieuw voor kiezen als dat moest.

SNEEUWLICHT

 

Als de gast van de avond niet komt opdagen, ontspint zich een liefdesverhaal waarvan het steeds moeilijker uit te maken valt wat echt gebeurt en wat niet.

VOOR ALTIJD DE ZOON

 

Een biografisch portret op scène. Gebaseerd op Brief an den Vater van Kafka.

DE BOSSEN IN

 

We moeten altijd.

We moeten overal.

Tijd maken.

Plannen.

Uitstellen.

Het hoofd boven water houden.

Sneeuwlicht

1%20-%20SNEEUWLICHT%20AFFICHE%20VOORBEEL

Tekst en concept: Heleen Desmet
Eindregie: Carl von Winckelmann, Bo Koek, Rik Elstgeest
Spel: Bram Kelchtermans, Anke Jochems, Heleen Desmet
Decor: Marjolein Guldentops, Stefanie Becquet, Romy Vanderveken

Techniek: Bart van der Heijden

Co-productie: Luca Drama

Als de gast van de avond niet komt opdagen, ontspint zich een liefdesverhaal waarvan het steeds moeilijker uit te maken valt of het echt gebeurt of niet.

Lennie, Ann en Bart slaan de handen ineen om een salon rondom het leven en werk van beeldend kunstenaar Hugo Veldt te brengen. Als de kunstenaar de avond van het salon op zich laat wachten, zijn de drie organisatoren genoodzaakt hun plan steeds meer los te laten. De avond kent een uitnodigende ambiance, maar legt tevens op overtuigende wijze een aantal eigenaardigheden van de kunstenaar, het kunstenaars vak en de kunstwereld bloot.

Het bijzondere en excentrieke karakter van de buitengewoon begaafde meester is immers onvoorspelbaar en leidt dus telkens tot allerlei onvoorziene omstandigheden.

Omdat Veldt's uitgesproken persoonlijkheid door velen als bijzonder aantrekkelijk wordt ervaren is het niet uitgesloten dat er zich in Sneeuwlicht voor uw ogen een soapachtig liefdesverhaal ontspint.

"Sneeuwlicht is een intelligent geconstrueerde tekst waarbij je je voortdurend afvraagt wat er waar is en wat niet" - TAZ

"..of Sneeuwlicht nu ‘gewoon goed’ of toch wel ‘fantastisch’ is. Laten we het vooral op ‘fantastisch’ houden." - TAZette